Google Chrome - New Best Friend e Punëtorëve Aid-së

nga Jon Thompson23 dhjetor 2009

Unë kam qenë duke përdorur Mozilla 's Firefox si shfletuesin tim kryesor për shumë vite. Ajo përdoret për të jetë mjaft e shpejtë, por të rejat e fundit kanë vrarë performancën e saj. Arsyeja kryesore që unë mbërthyer me të është se ai e mbështeti shtrirjen Adblock Plus që hoqi përshtatshme të të gjitha reklama dhe më shpëtoi dy Bandwidth dhe para. Në $ 8/MB edhe reklama më të vogla mund të ikjes të holla tuaj të donatorëve.

Për disa kohë Chrome i Google-it ka qenë një opsion i zbatueshëm për përdoruesit e Windows, por ajo ishte vetëm kohët e fundit se ata hapën një faqe extension dhe të lëshuar një version për Mac . Nëse ju doni të përdorni extensions ju do të (për disa arsye pa kuptim) duhet të instaloni versionin Beta dhe zgjerime ende nuk punojnë me versionin Mac. Pasi extensions janë në dispozicion konvertimit ime do të jetë e plotë për një arsye të thjeshtë: AdThwart.

Aktualisht, zgjerimi i dytë më i popullarizuar aktualisht në dispozicion është AdThwart që është ekuivalente Chrome për Adblock Plus. Ndërsa zgjerime të tjera si IE Tab , gjëra për të bërë dhe Aviary Screen Capture janë të dobishme, zgjerimi i vetëm me të vërtetë e rëndësishme për mua është AdThwart. (Kudos to Google lejuar për një zgjerim që do të prerë në rrjedhë e të ardhurave të tyre.)

Chrome tashmë është i ndriçimit të shpejtë të ngarkesës dhe bëjnë , ju mund të hyjë kërko pyetje në shiritin e adresave, importimin ju bookmarks nga Firefox është një klik gjatë instalimit dhe ajo bën faqet bukur. Me AdThwart dhe shtesave të tjera tani në dispozicion Chrome sapo ka eklipsuar Firefox-in si shfletuesin tim e zgjedhjes.

Në mjetet në terren që janë të lehta, më të shpejtë dhe më të besueshme të na mundësojë për të shpëtuar jetën e më shumë. Nuk e dorëzuar nga një shumë të lavdëruar të grupeve të teknologjisë / kompani për punën e tyre, por në këtë rast unë jam i lumtur të them se Chrome sapo i është bashkuar listën time të teknologjive që na ndihmojnë për të bërë pikërisht atë. Nice work, Google.

Related Posts me Tablotë

comments… read them below or add one } {5 komente ... lexoni ato më poshtë ose shtoni një }

Kelly 24 dhjetor 2009 at 01:40

Unë nuk e kuptoj plotësisht logjikën tuaj. Ju thoni ju jeni të mërzitur nga shfletuesit shpejtësi, por pothuajse në të gjitha faqet në terren lidhjeve të internetit janë ende mjaft të ngadaltë në krahasim me pjesën tjetër të botës së zhvilluar (unë shkruaj këtë post nga një lidhje VSAT ..). Shpejtësia e një shfletues fryrë mund të bezdisshëm gjatë të fillojnë deri, ose në një kompjuter të vjetër, por të ngarkuar një herë Chrome, Firefox, IE, ose ndonjë shfletues tjetër është vetëm do të kandidojë aq shpejt sa ajo e me shpejtësi të kufizuar lidhje lejon.

Unë pajtohem plotësisht se adblocking software kursen MB të vlefshme, e cila është arsyeja pse unë ende të miratojë Firefox. Add ons si Stylish, Remove It Permanently (RIP), dhe Adblock Plus lejoni të hequr përvojën time në shfletim interneti poshtë për të është e zhveshur minimale. RIP mundëson mua për të redaktuar faqe që zakonisht përdoren jo vetëm për reklama, por për çdo përmbajtje, duke e bërë të ngarkesës më të shpejtë, ndërsa Stylish lejon mua për të anasjell ngjyrat e faqeve të përdorura zakonisht (kthese bardhë në të zezë, për shembull, duke kursyer në jetën e baterisë e laptopë) .

Duke marrë parasysh dhe Google Chrome fituar para nga ndjekja direkt sjelljet dhe veprimet tuaja, unë nuk e di nëse unë do të përdorë ndonjëherë për krom si një shfletues primar në çdo situatë. Përveç kësaj, krom dhe produkte të tjera Google instaluar aplikime automatike përditësimin që të kandidojë në sfond, dërgimin e paketave të vogla të të dhënave dhe të hahet deri burime të çmuar në makinat e vjetra. Ndërsa Chrome është gjithmonë më e shpejtë për të ngarkesës, unë nuk e di nëse kjo rrit ndjeshëm shërbimeve për të ndihmuar punëtorët.

Jon Thompson 24 dhjetor 2009 at 11:28

Kelly-

Faleminderit për komentin Insightful. Unë kam kontaktuar një koleg i cili e specializuar në optimization për Bandwidth / rrjetet ulët latente të lartë dhe unë jam duke shpresuar se ai ndalet duke të dhënë disa vërejtje për disa nga këto çështje.

Së pari, unë mendoj se për të vlerësuar në mënyrë të drejtë këto shfletues ne do të duhet për të drejtuar ato krah për krah në një mjedis të ulët Bandwidth. Ndoshta ju jeni duke bërë atë tani. Cila është përvoja juaj?

Një nga arsyet më pëlqen Chrome është se duket që të merr shumicën e faqet pa probleme kurse unë të kam pasur më pak sukses me të fundit të Firefox instalon dhe kanë përjetuar një numër të crashes. Unë nuk jam i sigurt nga shkaqet e sakta për secilin aksident por gjatë disa muajve të fundit unë kam pasur më shumë sukses me Chrome.

Sa për Bandwidth qenë fajtori kryesor Unë jam dakord, por pyes veten se çfarë kërkesat e ngarkesës për çdo shfletues të vërtetë janë. Gjithashtu, ajo që është peshë e Chrome vs ngarkesës të Firefox në sistemin. Makinat e vjetra të llojit që ju të gjeni në mënyrë tipike në zonat e largëta të duhet në çdo hap të përpunimit të pushtetit CPU ata kanë për të kandiduar Apps më intensive. Gjithashtu, ju mund të provoni drejtimin SunSpider ( http://bit.ly/5SZ6p7 ) dhe V8 ( http://bit.ly/7IMK2g ) testet krah për krah në çdo shfletues dhe shikoni se çfarë keni dalë me. Ky artikull ka detaje dhe rezultatet e testeve: http://bit.ly/6a5c8L

Unë kurrë nuk kam përdorur Stylish ose RIP por, ndërsa ata të duken interesante Adblock Plus duket si vetëm "brainer 'zgjatje të. AdThwart ka të njëjtin lloj të 'zjarrit dhe të harrojmë' thjeshtësi dhe për këtë arsye unë si ai. Ajo është shumë më shumë gjasa që njerëzit në terren, të cilët janë më pak të prirur teknikisht, do të përfitojnë nga një app të tillë nëse ajo lehtë për t'u përdorur.

Vërejtje juaj e fundit është çështja e vërtetë këtu. Sa është Chrome pjesë e skemës së Google-it të mbledhjes së të dhënave? A është automatikisht shkarkimit dhe instalimit të programeve që të kandidojë në sfond? A do të dërgojë statistikat e përdorimit të kthehet në një bazë të rregullt dhe nëse po, sa e rëndë është që të dhënat?

Për fat të keq, këto janë të gjitha pyetjet që unë nuk jam i kualifikuar të përgjigjem, por shpresojmë se unë mund të tërheq më shumë njerëz si veten tuaj, të cilët kanë informacion të vlefshëm për të kontribuar, për të lënë komente në lidhje me këtë çështje.

Thanks again dhe Përshëndetje,

Jon

Jeff Allen R Jan 1, 2010 at 8:14

Jon-së duke folur për mua, dhe që nga ai plotësohet mua si një ekspert, unë duhet të përpiqen të jetojnë deri në atë. (Unë nuk jam, dhe unë nuk do, por se çfarë dreq, le të përpiqemi ...)

Ka një bandë e faktorëve që ushqehen në këtë diskutim. Disa janë me të vërtetë teknike dhe geeky, të cilat janë ato që ju djema nuk e keni prekur në ende. Një gjë për të kuptuar në lidhje me Chrome është se është përdor një krejtësisht të shtrenjtë (në kuptim të kujtesës dhe CPU) të sistemit për të bërë shfletuesin më të sigurt kundër makinë-nga hacking përpjekjet të cilat tani janë të zakonshme në net. Në kompjuter moderne, ju nuk do të njoftimit edhe atë, sepse ata kanë aq shumë memorie dhe CPU për të këmbimit. Por në një makinë të vjetër, e vogël, do të ishte një tregti-off e keqe - dmth ju do të shihni performancën në mënyrë të konsiderueshme më e keqe me Chrome.

Apps Moderne web përdorin gjithnjë e më shumë JavaScript për të lëvizur të përpunimit nga ana e serverit në anën e klientit të lidhjes. Si rregull papërpunuar, por efektive, më të përpunimit klient-side zakonisht do të thotë më pak bytes e rrjetit në lidhje me sasinë e përvojë përdorues dorëzuar. Ky është dallimi në mes të vjetër Yahoo e-mail (super-të rënda për VSAT) dhe Gmail (të lehta-peshë). Më të mirë, natyrisht, është duke u postën tuaj me POP3, e cila lëviz 100% të UI për të klientit, dhe lëviz vetëm email mbi VSAT.

Gjithsesi, Chrome u engineered nga toka për të bërë klientit-side Javascript të shpejtë, dhe kjo është një arsye ajo ndjehet shumë më shpejt se Firefox, kur ajo të parë doli. Firefox është ndoshta do të arrijë deri.

Në kushtet e minimizuar numrin e bytes që kalojnë një lidhje të internetit, unë do të mendoj nuk ka asnjë avantazh në mes të dy, tani që Chrome ka përafërsisht të njëjta zgjerimet e në dispozicion për të.

Së fundi, si për të besuar Chrome, unë mendoj se është një bast të sigurt. Ja pse. Google është një kompani reklamuese, jo një kompani të teknologjisë. (CEO i tyre e ka thënë këtë publikisht më parë.) Ata të vendosur lloje të reja të teknologjisë për shkak se ata e perceptojnë se më shumë njerëz duke bërë më shumë gjëra online = treg më të madh reklamat. Ata kanë nevojë njerëzit për besimin e tyre ose tjetër ata nuk mund të rritet në treg si ata duan. Sjellja e tyre deri më tani tregon se ata përpiqen për të fituar besimin dhe të merituar besimin që kemi dhënë atyre deri tani. Për shembull, pothuajse të gjitha të kodit burim të Chrome është në dispozicion për inspektim publik. Nëse versioni komercial i Chrome humbur kurrë besimin e njerëzve, njerëzit kanë të drejtë të përdorin kodin burimor të Chrome për të krijuar një konkurrent që ata besojnë. Google ka zgjedhur për të marrë hapa të pakthyeshme që sigurojnë Chrome gjithmonë do të ketë një jetë të veçantë të Google, si një mënyrë për ndërtimin e besimit.

-Jeff

Jon Thompson 4 janar 2010 at 21:33

Jeff-

Faleminderit për komentet.

Unë sigurisht shpresoj Firefox kap si ne të gjithë qëndrojnë për të fituar qoftë se ndodh. Unë kam shpresë se në të ardhmen jo shumë të largët do të shohim një version të ligët dhe të shpejtë të FF lëshuar si një konkurrent për Chrome. Megjithatë, duke pasur parasysh burimet e financimit ff Unë nuk jam i sigurt se ata do të jenë në gjendje për të ruajtur oferta të forta për shumë më të gjatë.

Duke pasur parasysh se, ndërsa në këtë fushë, shumicën e kohës sonë është shpenzuar në një shfletues shihni faqet kopje e ruajtur, unë do të jenë të interesuar për të se sa performanca e makinave të vjetra vuajnë. Nëse ndonjë nga ju e dini e dikujt në këtë fushë duke përdorur Chrome unë do të të duan të dëgjojnë më shumë për përvojat e tyre.

Faleminderit për dialog. Unë do të përpiqen për të marrë më shumë informacion nga folks në terren dhe të shkruani një post të ri Chrome në fushë.

Cheers,

Jon

opit 20 janar 2010 at 06:45

Optimizing Firefox-in mund të thotë më shumë se nuk e instalimit shumë mjete: ku kaq shumë kombinime janë në dispozicion, disa do të përleshjes. Edhe me një lidhje të mirë - për vendin, gjithsesi - unë ende të gjeni Firefox-i ka një tendencë për të mbingarkoj CPU dhe 'rri' ndërsa ajo përpiqet për të zgjidhur. Mbajtja e një numër të skedave të hapur e bën këtë edhe më keq. Diigo s 'Read Later' opsion mund të ndihmojë për të mbajtur atë nën kontroll.
Por edhe Chrome Beta është më e mirë në Ubuntu OS time: që unë e zgjodha sepse unë nuk duan të jenë të mbërthyer me një derr i tredhur burimeve në njësi tim të vjetër. Për vite të tëra kam ndjekur Opera në dispozicion për shkak se ajo vazhdimisht e mban më afër standardeve të web dhe shkon për shpejtësi. Pa pasi që Google e bleu atë disa vjet mbrapa, ajo është një e preferuar e shumë. Fatkeqësisht për mua, unë ende e kanë të vështirë për të rregulluar, kur vjen puna për të lejuar script ... diçka që të tjerët e lartësojë atë për.

Lini një koment